dimarts, 17 de maig de 2016

17 de maig. Dia internacional contra l'Homofòbia, la Lesbofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia.A 75 països l'homosexualitat continua essent un delicte i en 13 suposa pena de mort.

Resta molt per fer i no ens hem d'aturar. Avui, demà i sempre, al carrer, a les llars i també a les institucions com ara l'Ajuntament de Lloret de Mar, on oneja arrel d'una moció presentada el seu dia per ERC Lloret de Mar. Hem de lluitar contra la 
MANIFEST D'ERC

Des d'Esquerra Republicana ens sumem un any més a la celebració del Dia Internacional contra l'homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Una data en què commemorem la decisió de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) de despatologitzar l'homosexualitat, traient-la de la llista de malalties mentals. I ho fem amb la nostra adhesió als actes que durant els pròxims dies s'organitzaran arreu dels Països Catalans per part de diferents entitats, col·lectius i institucions.
Malauradament, la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere continua sent molt present a la societat: L'homosexualitat és perseguida a gairebé 80 països, i en alguns fins i tot es castiga amb la pena de mort, moltes legislacions avalen i fins i tot promouen la discriminació per LGTBfòbia i es continua patologitzant a les persones trans a través de la disfòria de gènere.

Malgrat els avenços legislatius dels darrers anys, l'homofòbia continua sent un element molt present a la societat i afecta moltes persones: L'any passat, l'Observatori contra l'Homofòbia va registrar al seu informe anual 113 incidències per LGTBfòbia només al Principat.

Des de fa uns mesos, Esquerra Republicana ha assumit la responsabilitat de dirigir les polítiques d'igualtat i LGTBI del Govern de Catalunya. I ho hem fet amb el compromís de completar el desplegament reglamentari de la Llei 11/2014 per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, així com activar els mecanismes sancionadors previstos a la llei. També amb la voluntat de donar compliment a una demanda històrica: la de garantir els drets reproductius a les dones lesbianes i bisexuals.

Tot això sense oblidar que cal desenvolupar d'altres aspectes de la Llei, com els articles que incideixen en l'àmbit educatiu per tal de fer dels centres educatius espais segurs i respectuosos amb la diversitat, amb l'objectiu de prevenir l'assetjament escolar per orientació sexual o identitat de gènere. Per això cal dotar als centres dels recursos necessaris perquè puguin detectar i intervenir en situacions de bullying per LGTBfòbia. I també cal vetllar per aquells col·lectius més vulnerables a l'hora de patir discriminació com la gent gran o les persones transsexuals.
Per tot això, aquest 17 de Maig recollim el testimoni dels homes i dones que han patit i pateixen la LGTBfòbia i volem treballar amb les entitats i el moviment LGTB en la construcció d'una República de persones lliures sustentada sobre els principis del respecte a la diversitat i la garantia dels drets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada